Den berömda TV-tårtan

Den fantastiska TV-tårtan uppfanns 1958 av konditorn Rune Karlsson på café Centrum i samband med att TV-masten i Bälshult skulle invigas. Östen Sandqvist på konditori Fenix fick en del av receptet och än idag tillhör TV-tårtan en av favoriterna och storsäljare på Fenix. I över 40 år, fram till 2001 drev Östen och Inger Sandqvist konditori Fenix.

Trots några ägarbyten har Fenix i alla år behållt sin unika 50-talsstil på avdelningen på bottenplan. På senare år har avdelningen en trappa upp renoverats och går sedan dess i 70-talsstil.

Den nuvarande ägaren Ulf Thor har renoverat men behållt och kompleterat inredningen med roliga saker från loppisar och antikaffärer. Många snälla personer har också skänkt saker som passar bra i miljön.

Och säg den som inte får en nostalgikick av att titta på och prata om stringhyllan, affischen för Loranga och den plastflätade Tv-kannan eller spela en gammal god låt på Jukeboxen…

tv_tarta_1 tv_tarta_2

Senaste ur galleriet

Senaste på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.