Den berömda TV-tårtan

Den fantastiska TV-tårtan uppfanns 1958 av konditorn Rune Karlsson på café Centrum i samband med att TV-masten i Bälshult skulle invigas. Östen Sandqvist på konditori Fenix fick en del av receptet och än idag tillhör TV-tårtan en av favoriterna och storsäljare på Fenix. I över 40 år, fram till 2001 drev Östen och Inger Sandqvist konditori Fenix.

Trots några ägarbyten har Fenix i alla år behållt sin unika 50-talsstil på avdelningen på bottenplan. På senare år har avdelningen en trappa upp renoverats och går sedan dess i 70-talsstil.

Den nuvarande ägaren Ulf Thor har renoverat men behållt och kompleterat inredningen med roliga saker från loppisar och antikaffärer. Många snälla personer har också skänkt saker som passar bra i miljön.

Och säg den som inte får en nostalgikick av att titta på och prata om stringhyllan, affischen för Loranga och den plastflätade Tv-kannan eller spela en gammal god låt på Jukeboxen…

tv_tarta_1 tv_tarta_2

Senaste ur galleriet

Senaste på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.